GirlsClub WIN – GEM – Zomerdagen 11 t/m 13 juli 2022

Tijdens de GEM – Girlsclub WIN zomerdagen van 11 tot 13 juni 2022 word jij als meisje in je kracht gezet als het gaat om je bèta-vaardigheden en ondernemerszin!

Wat ga je doen?

Je komt op 11-13 juli 2022 drie dagen naar de Universiteit Utrecht. Daar ga je elke dag aan de slag met wiskunde, informatica en natuurkunde romdom de thema’s bomen, zien en ontwerpen. Elke dag is weer anders ingedeeld en we werken aan een kunstproject voor de IMAGINARY wiskunde tentoonstelling. Je gaat zelf aan de slag, bijvoorbeeld door een experiment te doen of te programmeren. Je maakt kennis met (vrouwelijke) wetenschappers en studentes. Ook krijg je de kans om rond te neuzen op plekken van de universiteit waar leerlingen normaal gesproken niet komen. Natuurlijk is er ook ruimte voor ontspannende activiteiten.

Tot slot, en dat is misschien nog wel het leukste, leer je andere meisjes kennen die net zoals jij enthousiast zijn over wiskunde, informatica en natuurkunde! Samen volg je het programma van de Zomerdagen, leer je elkaar beter kennen en ontdek je samen de universiteit. Extra leuk dit jaar: deze zomerdagen zijn GRATIS!

Voorlopig programma

• Maandag – thema ‘Bomen’: Patronen herkennen; Programmeren; Waterstromen in bomen onderzoeken.
  • Dinsdag – thema ‘Zien’ : Kijken met en in ogen; Eye-tracking; Camera obscura.
  • Woensdag – thema ‘Ontwerpen’ : Kunstobject; Magnetisme; Afsluitende groepsactiviteit.

Inschrijven

Gebruik het inschrijfformulier om jezelf aan te melden. Er is plek voor 30 meiden.

Verwijzingen

• Marjolein Gelauff, UU, U-Talent
  • Sanne Korte, Monica Wijers en Vincent Jonker, UU, FI (en GEM)