Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Alert 251 – Ecent/ELWIeR conferentie afgelopen woensdag over 'STEM' en Onderwijs2032

Op 18 mei 2016 kwamen 150 lerarenopleiders wiskunde/rekenen en natuurwetenschappen bij elkaar in Utrecht, voor de eerste gezamenlijke conferentie van ELWIeR en Ecent.
Het thema ‘Beta in samenhang’ stond centraal in de openingslezing van Marc de Vries van de TU Delft (zie de foto, waarin de letters van STEM, science, technology, engineering, mathematics, in hun samenhang worden beschouwd), en in een eerste ronde ‘over de muurtjes kijken’ waarin in de geest van Onderwijs2032 gekeken werd waar raakvlakken en overlappen zitten tussen wiskunde/rekenen en science/natuurwetenschappen. In de volgende werkgroeprondes was ruimte voor de actuele onderwerpen binnen de diverse lerarenopleidingen.
De bijdragen en verslagen zijn terug te vinden op de website www.fi.uu.nl/ecentelwier.
En hier wat foto’s.

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

ELWIeR en Ecent als één STEM