Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Save the date: 15-2: Op weg naar de onderzoekende pabo

Deze landelijke dag wordt gehouden op 15 februari 2017, in de ochtend, Utrecht Domstad, specifiek voor pabo-docenten (n&t, r&w, andere vakken).

De pabo komt in een stroomversnelling. Aan het basisonderwijs worden nieuwe eisen gesteld: het moet meer vakoverstijgend en interdisciplinair. Ook wetenschap & technologie moet in 2020 structureel in het onderwijs zijn opgenomen. Heel ‘paboland’ praat erover. Maar wat vraagt dat van toekomstige leerkrachten? En bovenal van pabo-docenten? Welke zaken moeten anders in het curriculum? Tijdens het symposium Op weg naar de onderzoekende pabo komen deze vragen aan de orde in de vorm van workshops en paneldiscussies. Het symposium is bedoeld voor pabo-docenten en andere geïnteresseerden. Gedurende de ochtend onderzoeken we met elkaar wat deze ontwikkelingen betekenen voor het pabo-onderwijs van de toekomst. De nadruk ligt op vertaling naar en verbinding met de praktijk.

De dagvoorzitter is Symen van der Zee, lector Wetenschap en Techniek.

Lees meer

ELWIeR en Ecent als één STEM