Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Alert 8: ELWIeR vervolg aanvraag

Vandaag een elwier alert om te melden dat er een aanvraag is ingediend voor vervolg 2010-2011.

Zoals al eerder op deze website gemeld is vanuit OCW aangegeven dat er vervolgsubsidies mogelijk zijn voor de komende twee jaar, overigens voor alle
expertisecentra die zich bezighouden met de lerarenopleiding
.

De volgende partners participeren in het ELWIeR voorstel, zoals dit afgelopen vrijdag is opgestuurd:
Freudenthal Instituut, Hogeschool Utrecht, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, IPabo, IVLOS, Open Universiteit, Windesheim.

Evenals in ELWIeR eerste periode is gekozen voor intensieve samenwerking met de drie ‘koepels’ Panama (pabo), SLW (hbo lerarenopleidingen) en Vadiwulo (ulo), opdat alle lerarenopleidingen betrokken zijn. Tevens is afstemming gezocht en gevonden met LOBO, ADEF en de HBO raad.

Op 12 november 2010 staat de conferentie ELWIeR 2010 gepland (ja inderdaad, dat is dezelfde datum als de opleidersdag van Panama, het is ook dezelfde plek en programma, want de organisatoren hebben besloten dit samen te laten vallen, gezien het onderwerp ‘kennisbases lerarenopleidingen’ past dit uitstekend. In het programma zullen specifieke workshops ingericht worden voor de verschillende bloedgroepen van ELWIeR, met – net als in de eerste elwier conferentie – mogelijkheden voor kruisbestuiving).

Meer weten over het ELWIeR vervolg-voorstel? Zie voorstel (in grote lijn)

Met dank aan eenieder die dit voorstel mee vorm heeft gegeven (ook de collega expertisecentra, met name LEONED en ECENT). Nog dit voorjaar horen we of het voorstel gehonoreerd is.

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

ELWIeR en Ecent als één STEM