Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Alert 46 – Oproep mee te denken (ELWIeR richting NRO)

beste mensen,

het nieuwe ‘nationale regieorgaan onderwijsonderzoek’ (NRO) is in aantocht,

ze willen dat we meedenken:
http://www.nwo.nl/actueel/nieuws/2013/magw/oproep-tot-het-aandragen-van-ideeen-voor-onderwijsonderzoek.html

wij denken dat het goed is dat we ook vanuit de lerarenopleiding wiskunde/rekenen even meedenken,

morgen (25-4, 15:00-16:00) is er een bijeenkomst op het Freudenthal instituut, BBg 4.69 (om vanuit vakdidactiek wiskunde/rekenen – en overigens ook vakdidactiek beta-vakken – enkele zaken bij elkaar te leggen),
je bent welkom, en schriftelijke reacties ook.

1. Beschrijf het thema en het (theoretische, beleidsmatige en/of onderwijspraktijkgerichte) kader waarin dit beschouwd moet worden (alleen lerarenopleiding, het onderzoek van je studenten, of het onderzoek op de scholen waar jij docenten voor opleidt)
2. Beschrijf de relevantie van het thema: waarom moet de komende jaren juist naar dit thema onderzoek gedaan worden en voor welke onderwijssector(en) is het (vooral) relevant.
3. Beschrijf welke partijen (uit onderzoek, praktijk en/of beleid) bij het onderzoek betrokken moeten worden (Panama, SLW, Vadiwulo, of een combinatie).

Mocht je je uitgedaagd voelen hier op te reageren, graag een mail aan elwier@fi.uu.nl. We (Ronald Keijzer, Monica Wijers, Vincent Jonker) zullen terugreageren en we hebben er natuurlijk ook begrip voor dat je in andere samenwerkingsverbanden aan dergelijke vragen wilt werken. Het leek ons een goed idee om vanuit ELWIeR gezamenlijkheid te benadrukken, o.a. in het kader van de voorbereiding op de komende ELWIeR conferentie in november a.s.

Verwijzing:
* http://www.fisme.science.uu.nl/wiki/index.php/NRO

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

ELWIeR en Ecent als één STEM