Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Alert 75 – Speleon beschikbaar

Speleon is een platform voor speels en onderzoekend leren.

Het platform leidde tot voor kort een onderhuids bestaan maar laat zich nu zien via de site www.speleon.nl. Speleon geeft bekendheid aan speels en onderzoekend leren (sol), brengt materialen en ervaringen bijeen die voor sol van waarde zijn, trekt soms het (onderwijs)land in met Circus SOL en ondersteunt desgewenst docenten en (aanstaande) leraren. Het platform richt zich daarbij op het funderend onderwijs en bijbehorende opleidingen. In eerste instantie vormt rekenen-wiskunde de uitvalsbasis, plus raakvlakken daarvan met natuur-techniek en beeldend onderwijs. In de toekomst komen wellicht andere vakgebieden ook in beeld.
De site bevat spelinformatie en speelse activiteiten, aanzetten voor projecten en informatie over onderzoeken, onderzoekend leren en onderzoekende houding. Iedereen die ervoor voelt om aan Speleon een steentje bij te dragen, is van harte welkom. Bijdragen kan door bekendheid te geven aan het platform, door vanuit Speleon het eigen onderwijs te verrijken en door materiaal en ervaringen in te brengen die interessant zijn voor de site.

>>> Lees meer (op www.wiskundeonderwijs.nl)

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

ELWIeR en Ecent als één STEM