Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Alert 82 – Nationale RekenCoordinator Dag

Op 7 maart 2014 organiseert het Landelijk Platform Nascholing Primair Onderwijs (i.s.m. NVORWO, iPabo, Marnix Acadmie, Freudenthal Instituut, ELWIeR en Centrum voor Onderwijs en Leren) de Nationale Rekencoördinator Dag. De dag is bedoeld voor leerkrachten basisonderwijs die de opleiding rekencoördinator hebben gevolgd. Na een plenaire start door Koeno Gravemeijer (emeritus hoogleraar science- en techniekeducatie) staat het practicum rondom de Grote Rekendag 2014 centraal, gevolgd door een markt die geheel gericht is op 21st Century Skills. In de middag geven rekencoördinatoren voorbeelden van rekenbeleid dat door hen in gang gezet is en vormen deze ‘good practices’ uitgangspunt voor discussie en uitwisseling. Dit is een landelijk initiatief (voortbouwend op de traditie van de Nationale Reken Dagen) en de organisatoren hopen rond de 130 coördinatoren te treffen. Daarnaast willen de initiatiefnemers graag bevorderen dat dit ook voor regionale initiatieven een steun in de rug is, want de verwachting is dat de komende jaren regionale netwerken van rekencoördinatoren verstevigd zullen worden.

Website en inschrijven:
http://www.fisme.science.uu.nl/rekenweb/nrcd/

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

ELWIeR en Ecent als één STEM