Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Alert 135 – Een kennisbasis: een knellende pasvorm of een passende ondersteuning

Opgetekend tijdens de zomerstudiedag 13 juni (middagprogramma, ongeveer 20 opleiders wiskunde)


Ad Meskens, AP (artesis plantijn) Hogeschool Antwerpen

In deze middag stonden de lerarenopleiders wiskunde (2e graads) stil bij hun eigen vakkennisbasis wiskunde
Ten eerste werd door onze zuiderbuur Ad Meskens ons een spiegel voorgehouden. Zo is er in België eigenlijk geen van bovenaf opgelegde vakkennisbasis, en dat heeft natuurlijk voordelen (veel vrijheidsgraden), maar Ad Meskens gaf ook aan dat hij enigszins jaloers kijkt naar de Nederlandse situatie.

In overleg met 10 voor de leraar zal gekeken worden hoe de eigen observaties (van de docenten in NL) met betrekking tot de inhoud en implementatie van de kennisbasis tot evt. bijstellingen moet leiden. Hierover zullen we verder berichten via de elwier website.

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

ELWIeR en Ecent als één STEM