Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Alert 149 – Uitdager van de maand

Iglo bouwen met suikerklontjes

Excellente kinderen (in groep 6, 7 of  8) een uitdagende reken- of techniekopdracht geven en begeleiden binnen de eigen groep en tevens de rest van de groep hierbij betrekken met een groepsactiviteit, dat kan met ‘De uitdager van de maand’. In een samenwerking tussen de Hogeschool iPabo, Onderwijsadvies, uitgeverijen en twee scholen is in opdracht van School aan zet gewerkt aan 26 uitdagers en handleiding en die staan nu online.

De uitdagers voor groep 6, 7 en 8 beschrijven uitdagende opdrachten op het gebied van rekenen-wiskunde en natuur en techniek, gebaseerd op bestaand verrijkingsmateriaal. Hierbij kan je denken aan opdrachten zoals het ontwerpen van een vlieger, onderzoek naar optische illusie, het weer voorspellen, geheimschrift, doolhoven en Keltische knopen. De kracht van de uitdagers is ook dat, minstens één keer per maand, de rest van de klas betrokken wordt bij de uitdagers. De handleiding en de uitdagers zelf geven de leerkracht handvatten voor selectie van de excellente leerlingen, het opstellen van leerdoelen, het plannen van de uitdagers en het begeleiden van de excellente leerlingen in de groep.

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

ELWIeR en Ecent als één STEM