Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Alert 155 – Inschrijving NRCD 2015 open!

Nationale Rekencoördinator Dag 2015, een inspiratiedag en een netwerk voor rekencoordinatoren /leerkrachten basisonderwijs.

Sommigen van jullie zijn vorig jaar op de eerste Nationale Rekencoördinator Dag in Utrecht geweest. De Tweede NRCD wordt georganiseerd op 6 maart 2015 (Utrecht). De voorbereidingen zijn in volle gang, en het belooft een bruisende dag te worden, met wederom veel ruimte voor uitwisseling tussen rekencoördinatoren (iets te halen en iets te brengen). De opbouw van de dag is globaal als volgt:

– Opening, lezing (verzorgd door het Museum Boijmans van Beuningen: ‘meetkunde uit de kunst in de klas’) en een heuse ‘wefie’ (meervoud van selfie)
– Twee workshop-rondes rond actuele thema’s (passende perspectieven; klasse-bezoek bij collega’s, erwd, referentieniveaus rekenen en veranderingen in de eindtoets basisonderwijs, diagnostisch rekengesprek, profilering van de rekencoordinatoren, e.d.)
– In de middag gaan we in gesprek met elkaar, dit wordt voorbereid door rekencoördinatoren uit het hele land (coördinatie: Carla Compagnie, Marnix Academie en Fokke Munk, iPabo)

Op de website is zichtbaar hoe de regionale netwerken van rekencoördinatoren op de kaart komen te staan. Zo onstaat er een verbinding tussen de Nationale Rekencoördinator Dag (slechts 1 dag per jaar) en wat er in de diverse regio’s gebeurt op het gebied van rekenen en rekencoördinatoren.

De Nationale Rekencoördinator Dag is een initiatief van iPabo, Marnix, LPNPO en ELWIeR. Op de website is te zien wie zich inmiddels bij dit initiatief hebben aangesloten. Tot ziens op 6 maart!

U kunt zich online inschrijven via de website (kosten 95 euro).
www.fi.uu.nl/rekenweb/nrcd/inschrijven.

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

ELWIeR en Ecent als één STEM