Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Alert 169 – Opleider als onderzoeker

Verschillende lerarenopleidingen hebben onderzoek door opleiders hoog in het vaandel staan. Daarom krijgen ook verschillende opleiders rekenen-wiskunde verbonden aan lerarenopleidingen basisonderwijs de kans om onderzoek te doen binnen hun opleiding of binnen het basisonderwijs. Andere opleiders kregen die kans nog niet, maar zijn daarover met hun management in gesprek.
De ELWieR onderzoeksgroep is een actieve groep lerarenopleiders rekenen-wiskunde. Binnen deze groep zitten opleiders die onderzoek doen binnen de opleiding of daarbuiten. In deze groep zitten naast deze onderzoekers critical friends, die met de onderzoekers in discussie gaan over het onderzoek en nagaan hoe onderzoeksresultaten bruikbaar zijn in hun opleidings- of onderzoekspraktijk.
Onderzoekers kunnen deelnemen aan de activiteiten van de ELWieR onderzoeksgroep, door de discussies te volgen via de LinkedIn-pagina van de groep. Een aanzienlijk aantal opleiders komt eens in de zes weken bij elkaar – afwisselend op woensdagochtend en donderdagmiddag – om met elkaar van gedachten te wisselen over de actualiteit van het opleidingsonderwijs en het onderzoek dat ten bate van het opleidingsonderwijs gedaan wordt.
In de ELWIeR onderzoeksgroep is plaats voor nieuwe leden. Bijeenkomsten in het huidige studiejaar zijn op 19 maart, 22 april en 11 juni. Plaats en tijd wordt doorgegeven op de LinkedIn-pagina van de groep. Binnenkort worden de vergaderdata voor volgend jaar bekend gemaakt.
Tip: Wil je volgend jaar van de partij zijn, geef nu al aan bij je management dat je gebruik wil maken van deze scholing. Deelname aan de groep kost per jaar ongeveer 40 – 60 uur voor een critical friend en onderzoekers besteden minimaal 160 uur aan hun onderzoek, inclusief deelname aan de groep. Deelname aan de groep valt goed te combineren met masterstudie of promotietraject.

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

ELWIeR en Ecent als één STEM