Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Alert 180 – Stevig gewerkt op WDA-doe-dag

Op woensdag 25 maart organiseerden PWN en SLO de WDA-doe-dag in Utrecht. Ruim zestig wiskundedocenten uit onder- en bovenbouw waren aanwezig om in twee lange werkgroepen zelf een activiteit te ontwerpen rondom wiskundig denken. Er zijn zowel activiteiten voor de onderbouw bedacht als voor de bovenbouw, wiskunde A, B, C en D. Die activiteiten zijn gepresenteerd in de werkgroepen. En worden ‘volgende week’ in de klas uitgevoerd. Verwachtingen en opbrengsten van die lessen worden teruggestuurd naar de organisatie van de dag. Die alles vervolgens onder de deelnemers verspreidt. En zal analyseren vanuit de vraag: wat moet er gebeuren om wiskundig denken in het Nederlandse voortgezet onderwijs nog verder te verbeteren?
Spannend? Ja zeker! ELWIeR-alert houdt u op de hoogte.

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

ELWIeR en Ecent als één STEM