Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Alert 182 – Update opleiding tot coördinator rekenen: Docentendag

Op meerdere hogescholen wordt de opleiding coördinator rekenen gegeven. De meeste docenten maken in de opleiding tot coördinator rekenen gebruik van het curriculum dat 3 jaar geleden is geactualiseerd. Al werkend geeft iedere docent ook eigen invulling aan de opleiding. Op 12 juni willen we uitwisseling van good practice tussen docenten op gang brengen. Tegelijk willen we ook kritisch kijken naar de opleiding en het curiculum. De ervaringen van docenten en actuele onderwerpen in he reken-wiskundeonderwijs kunnen input zijn voor aanvulling en bijstelling van de opleiding. Een volgende vernieuwingsslag is wellicht noodzakelijk. We willen graag met direct betrokken lerarenopleiders de tussenstand opmaken van zowel de opleiding en het bijbehorende curriculum als ook de inspanningen die nodig zijn om de huidige werkzaamheden van de coördinatoren in de verschillende regio’s in Nederland blijvend te ondersteunen.

Praktisch

 • vrijdag 12 juni, 12.00-16.00 uur, Marnix Academie Utrecht
 • deelname (inclusie lunch) is kosteloos
 • aanmelden (voor 1 juni) is wel nodig via: moc@hsmarnix.nl; contactpersoon Willy Agterberg

Programma

12.00-12.15        Lunch, welkom en rekeninspiratie

12.15-14.30        Inhoud van de opleiding

 • essentie/ doelstelling van de huidige thema’s
 • ervaringen met de thema’s
 • welke actualisering is nodig?
 • welke thema’s zouden toegevoegd moeten worden?

14.30-15.45        Het proces in de opleiding

 • competentiebouwwerk
 • assessments
 • portfolio
 • rekenbeleidsplan

15.45 -16.00       Afsluiting & vooruitblik

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

ELWIeR en Ecent als één STEM