Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Alert 185 – Wetenschap en technologie op de pabo

We zien thans rappe ontwikkelingen als het gaat om
Wetenschap en technologie op de pabo. Elke pabo is bezig binnen het eigen curriculum te kijken wat de mogelijkheden zijn om extra aandacht te besteden aan
Onderzoekend en ontwerpend leren.
Afgelopen woensdag (22-4) was er een brainstorm in Utrecht waarin de thematiek is doorgesproken voor twee nieuwe Masterclasses in dit gebied (voor onderzoekers, pabo-docenten e.a.) op 18-11-2015 en op 9-3-2016.

Verschillende pogingen worden ondernomen om een deel van de ‘idealen’ van wetenschap en technologie ook binnen de kaders van het huidige reken-wiskunde-onderwijs te positioneren (of te constateren dat het daar al wordt gedaan), om te voorkomen dat er een te grote systeemscheiding ontstaat tussen rekenen/wiskunde en wetenschap/technologie (het zijn wel twee verschillende dingen, maar het gaat wellicht te ver om te ontkennen dat er een overlap is)

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

ELWIeR en Ecent als één STEM