Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Alert 221 – Mascil-project: een conferentie en elke maand een lesvoorbeeld

Vanuit het netwerk van Europese organisaties voor opleiding en nascholing (in het gebied van STEM) zal in november (7 en 8 november, Freiburg, Duitsland) een tweede conferentie ‘educating the educators’ worden georganiseerd (zie de Proceedings van de eerste keer). De conferentie wordt georganiseerd door Mascil en DZLM. O.a. Alan Schoenfeld zal in november een lecture geven. We zullen in een volgende alert de call noemen, opdat er Nederlandse bijdragen zullen zijn vanuit de lerarenopleiding.
Komende periode zullen we elke maand ook een lesvoorbeeld geven van Mascil. De komende maand februari is dit: Medicijnspiegel (een wiskundig getinte opdracht, in een setting van onderzoekend leren).

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

ELWIeR en Ecent als één STEM