Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Alert 232 – Beste rekenidee mbo

Op wereldwijde Pi-dag (3/14) heeft het platform Rekendocenten BVMBO, in samenwerking met het Ministerie van OCW en de MBO Raad de wedstrijd: Beste rekenidee mbo gelanceerd. Rekendocenten in het mbo kunnen vanaf deze Pi-dag tot 9 mei 2016 innovatieve en creatieve ideeën en voorbeelden voor rekenonderwijs insturen via de website van BVMBO. Een deskundige jury, met o.a. de voorzitter van BVMBO, rekenexperts en mbo-studenten kiest de drie beste inzendingen. De inzenders van deze drie beste rekenideeën ontvangen een reis en verblijf naar de ALM International Conference van 3-7 Juli 2016 in Maynooth, Ierland. Hier mogen de rekenideeën gepresenteerd worden aan de hand van een posterpresentatie. BVMBO en het Steunpunt Taal en Rekenen publiceren de beste inzendingen op hun websites. Dit ‘Beste rekenidee mbo’ is ontstaan vanuit het platform Rekendocenten BVMBO als waardering voor de rekendocent in het mbo. Daarnaast is het delen van kennis over activerend en vernieuwend rekenonderwijs onder rekendocenten van essentieel belang.
Lees meer

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

ELWIeR en Ecent als één STEM