Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Alert 253 – 4 oktober: Wiskundeleraar in Onderzoek

Deze financiering is alleen voor wiskundeleraren aan Nederlandse middelbare scholen die graag hun kennis willen opfrissen. Dit kan door middel van één dag per week (voor 6 tot 12 maanden) onderzoek uit te voeren bij een wiskunde-instituut met betrekking tot fundamenteel, toegepast of didactisch onderzoek.

Voor wie

Eerstegraads docenten wiskunde.

Wat aanvragen

De subsidie bestaat uit verschillende bijdragen:

Vervangingssubsidie voor de leraar voor een dag per week met een looptijd van zes tot twaalf maanden. Vergoed worden de werkelijk gemaakte extra salariskosten die de school voor de vervanging van de leraar moet maken. Hierbij geldt een maximum van 8.000 euro bij zes maanden en een maximum van 16.000 euro bij twaalf maanden (overige maanden naar rato).Reiskosten van de desbetreffende leraar in verband met het uit te voeren onderzoek. Deze bijdrage bedraagt maximaal 1.500 euro en worden volgens de fiscale regels vergoed.Onkostenvergoeding voor het begeleidende onderzoeksinstituut. Dit instituut biedt zijn faciliteiten aan en verzorgt de begeleiding van de desbetreffende wiskundeleraar. Hierbij geldt een bedrag van 1.250 euro bij zes maanden en een bedrag van 2.500 euro bij twaalf maanden (overige maanden naar rato).

Lees meer

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

ELWIeR en Ecent als één STEM