PO Conferentie regio Utrecht

Jaarlijkse ontmoeting in de provincie Utrecht van leerkrachten, schoolleiders, onderzoekers, pabo-docenten en -studenten.

Deze conferentie wordt jaarlijks georganiseerd door het PO Partnerschap regio Utrecht.

PO Conferentie

Save the date: 2 februari 2022

Ongeveer 130 deelnemers verzamelden zich online (in Zoom) voor deze bijzondere versie van de PO Conferentie.
De openingslezing werd verzorgd door Harry Stokhof (lerarenopleider HAN) en Ilse Wintermans (leerkracht): Onderzoek doen naar vraaggestuurd leren.
Daarna volgden twee rondes met werkgroepen (van elk 50 minuten).

Programma PO conferentie 2020

180 deelnemers verzamelden zich en gaven een waardering van ongeveer een 7 aan deze ontmoeting. De openingslezing werd verzorgd door Claudia Vinke over kastengedrag, zie ook
lesmateriaal over dit onderwerp.

Wat opviel bij de diverse bijdragen van de leerkrachten: Het enthousiasme, de trots en de energie die leerkrachten lieten zien bij de aanpak van een vraag uit de eigen school en de samenwerking daarin met het hoger onderwijs. Dit is een verdienste van de insteek die gekozen is bij de Werkplaat onderwijsonderzoek (WOU), waarin leerkrachten en onderzoekers samenwerken.

De PO Conferentie is voortgekomen uit de W&T Academie (2012-2019).

Partners

De Po Conferentie is een initiatief van het PO Partnerschap regio Utrecht (SPO, KSU, PCOU, Kalisto, KPOA, HU, Marnix, UU).