Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Wetenschap en technologie (pabo)

Wil je als pabodocent aan de slag gaan of je verder ontwikkelen op het gebied van wetenschap en technologie? Dat kan! Lees hier wat er speelt, de nieuwste ontwikkelingen en meer.

 

‘We zijn er nog niet’, stelt Edith Hilbink in het artikel Het is bijna 2020, wat nu met wetenschap en technologie? Dit artikel verscheen eind 2019 en geeft inzicht in de laatste stand van zaken rondom wetenschap en technologie (W&T) in het basisonderwijs. Hier lees je dat het sluiten van het Techniekpact zorgde voor een impuls voor wetenschap en technologie, echter dat verankering in de wet er nog niet is.
De kans dat W&T wel degelijk een plek gaat krijgen in nieuwe kerndoelen is reëel. De afgelopen twee jaar zijn voorstellen ontwikkeld voor de vernieuwing van de kerndoelen door Curriculum.nu. Op 5 maart 2020 sprak de Tweede Kamer zich uit over de vernieuwing van de kerndoelen. En of de voorstellen van Curriculum.nu hiervoor de juiste basis zijn. Het voorstel van het leergebied Mens en Natuur, waar W&T onderdeel van uitmaakt, kun je hier teruglezen.

En waar heeft het Techniekpact tot op heden voor gezorgd? Voor een flinke impuls van wetenschap en technologie in het basisonderwijs. Dat betekent dat jij je als pabodocent kunt blijven ontwikkelen op het gebied van wetenschap en technologie. En de toekomstige leerkrachten kunt helpen en inspireren hier structureel mee aan de slag te gaan. Hieronder een lijst met interessante links, tips en artikelen. Mis je iets? Of heb je een boeiend, bijzonder en/of belangrijk verhaal te vertellen bij jou uit de praktijk? Laat het weten aan Karianne Djoyoadhiningrat-Hol via k.hol@slo.nl.


 

ELWIeR en Ecent als één STEM