Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

NWT-conferentie 2021 ‘Kom In Beweging!’

Let op, de conferentie is verplaatst naar 19 november 2021.

Kom In Beweging!

Dat is het thema van de 13e landelijke Natuur, Wetenschap en Techniekconferentie op vrijdag 19 november 2021. Wij hebben niet stilgezeten en hebben samen met ons organisatiecomité een enerverend programma samengesteld. Je kunt rekenen op nieuwe lesideeën waarbij bewegen een rol speelt. Hoe reageert je hart als je gaat bewegen en hoe zit dat met je ademhaling? Meten is weten staat voorop. Maar beweging is ook buiten je lijf van belang. Denk aan de techniek van duurzame mobiliteit zoals elektrisch rijden of de hyperloop, het ontwerpen van een exoskelet voor mensen met een beperking of het onderzoeken van tandwielen en radertjes in huishoudelijke apparaten. Als je goed kijkt is beweging overal. Een betere context voor in de klas of in het gymlokaal is haast niet te bedenken voor een goede NWT-les.

Tijdens de NWT-conferentie Kom In Beweging! zorgen we ook voor workshops die gaan over het in beweging krijgen van je onderwijs. Hoe krijg je doorlopende leerlijnen, hoe sluit je NWT-onderwijs aan op je reken- en taalonderwijs, hoe krijg je het didactisch gebakken en hoe maak je als school je eigen gloednieuwe NWT-spiraalcurriculum? Het antwoord op deze en nog veel meer vragen vind je op vrijdag 19 november 2021 in congrescentrum De Werelt in Lunteren.

36 workshops en lezingen

We hebben een keuze uit 36 praktische workshops en lezingen vol inspiratie over de effecten van beweging, onderzoekend leren, programmeren, techniek achter bewegende voorwerpen en nog veel meer. Ook voor NME-professionals  en pabo-docenten zijn er iedere ronde  speciale workshops en lezingen. Je krijgt niet alleen de theorie mee, maar ook een kast vol aan praktische tips, handvatten en inspiratie om zelf met kinderen aan de slag te gaan. Dit alles wordt voorafgegaan door een pakkende lezing van Thijs Eijsvogels, inspanningsfysioloog aan het Radboudumc, over de effecten van sport en beweging op je lichaam. Als laatste geven we ook nog een (inter)actieve invulling aan lunch en diner.

Bekijk HIER het programmablad…<< lees verder >>

 

ELWIeR en Ecent als één STEM