Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Nanda Piersma benoemd als lid SER

Lector Nanda Piersma van de Hogeschool van Amsterdam is benoemd tot kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER).

Lees meer

De ministerraad stemde vrijdag 17 juni 2022 in met haar benoeming. Het is de eerste keer dat een lector kroonlid wordt van de SER.

Piersma is benaderd vanwege haar expertise op het gebied van digitalisering. Volgens de SER is digitalisering in steeds meer kwesties actueel. Piersma is lector Responsible IT bij de HvA. Ook is zij wetenschappelijk directeur van het HvA Expertisecentrum Applied Artificial Intelligence.

Daarnaast is Piersma betrokken bij verschillende landelijke netwerken rondom datawetenschap zoals het platform Praktijkgericht ICT-onderzoek (Prio) en de Nederlandse AI coalitie (NLAIC).

Piersma twijfelde niet over de uitnodiging om lid te worden van de SER. “Ik kijk ernaar uit om mijn visie te geven op sociaal-economische kwesties vanuit mijn expertise op het gebied van digitalisering. Het is mijn passie en missie om digitalisering op een verantwoorde manier toegepast te krijgen. In de SER kan ik advies geven op belangrijke thema’s. In de andere netwerken waar ik deel van uitmaak kan ik een bijdrage leveren aan het uitwerken van concrete voorstellen. Zo vullen deze functies elkaar prachtig aan.”

In 1993 behaalde Nanda haar PhD in Econometrie aan de Universiteit van Amsterdam, waarna ze als Assistant Professor is gaan werken bij het Econometrics Institute van de Erasmus Universiteit. In 2002 is ze gestart bij de Hogeschool van Amsterdam als opleidingsmanager, waar ze vanaf 2014 als hoofddocent verantwoordelijk werd voor de specialisatie Data Science van de bachelor Toegepaste Wiskunde. Sinds september 2017 is ze lector Urban Analytics.

ELWIeR en Ecent als één STEM