Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Geen conferentie ELWIeR/Ecent 2024

Een bericht vanuit de stuurgroep Ecent/ELWIeR.

Dit bericht is in zekere zin ‘complementair’ t.o.v. het bericht Doorlopende support vanuit ELWIeR en Ecent voor alle betrokken lerarenopleiders e.a. in 2024.

Bericht vanuit de stuurgroep ELWIeR/Ecent

Oktober 2023

Beste mensen,

We geven even een toelichting op het niet doorgaan van de ELWIeR/Ecent conferentie. Het is behoorlijk ’turbulent’ rond kerndoelen, eindtermen, basisvaardigheden, zowel in ‘onze eigen vakken’ als in de leergebieden direct om ons heen.

Wij bedienen de lerarenopleiders uit het STEM-gebied graag, en we continueren wel de website en de nieuwsbrieven, maar voor 2024 slaan we een gezamenlijke conferentie over. Er is een veelheid aan ‘ander aanbod’ in de vorm van conferenties, webinars, e.d. Daarover blijven we ook berichten.

In dit kader noemen we ook graag dat we onderzoeken of we de samenwerking met de Velon verder kunnen intensiveren. Zo is er in maart a.s. al weer de volgende Velon conferentie, waarin vanuit de beta-didactiek diverse bijdragen zijn ingediend.

Vriendelijke groet,
namens de stuurgroep,
Wouter van Joolingen en Vincent Jonker

Verwijzingen

ELWIeR en Ecent als één STEM