Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Natuur, Wetenschap en Techniek-conferentie 2024

15 maart 2024

Natuur, Wetenschap en Techniek-conferentie

‘HET EI VAN COLUMBUS’

Wil jij, net als Columbus, experimenteren en ontdekken?
De natuur experimenteert al miljoenen jaren, de techniek laat ons (meestal) niet in de steek en wetenschap verwondert. Een oplossing voor iets moeilijks is soms juist eenvoudig. Tenminste, dat lijkt zo, je moet het maar net zien. Dat is wat ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus ons ooit wilde meegeven, vandaar de uitdrukking ‘Het ei van Columbus’.

Dit jaar staat de 15de landelijke Natuur, Wetenschap en Techniekconferentie in het thema van ‘Het ei van Columbus’.

Donderdagavond is er na het diner, de welbekende pubquiz. Hoe bijzonder dat Christoffel Columbus hierbij aanwezig is.

Op vrijdag neemt Rolf Hut ons tijdens de keynote mee in ‘Rolfs maakbare wereld’, naar zijn gelijknamige boek. Zijn statement is: ‘De allerbeste techniek en mechaniek kan je gewoon zelf maken van spullen die je thuis hebt’.

Tijdens de 36 (buiten)workshops en een handvol interactieve lezingen krijg je een scheepsvracht vol ideeën en oplossingen om lekker praktisch aan de slag te gaan met je leerlingen. Zo stimuleer je ze met dezelfde open blik als Columbus de wereld te ontdekken.

Alle ervaringen op deze goedgevulde dag, inclusief informatiemarkt en niet te vergeten feestelijke afsluitende borrel, zullen je zeker geen windeieren leggen!

Neem je collega’s mee en ga samen op ontdekkingsreis.
Tot ziens op vrijdag 15 maart 2024 in Egmond aan Zee!

Verwijzingen

ELWIeR en Ecent als één STEM