Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Alert 203 – Taal in de reken-wiskundeles

Op 1 oktober is het TRaP-project afgerond. In dit project zochten onderzoekers en leraren van de iPabo, Saxion, UU, Sarkon en OPOD naar optimale vormgeving professionalisering van leraren binnen leergemeenschappen gericht op talige ondersteuning in interactieve reken-wiskundelessen. Bij dit project is inmiddels een kennisdossier verschenen op Leraar24 . Dit dossier bevat praktische aanwijzingen voor leraren hoe zij systematisch rekentaal van leerlingen kunnen ondersteunen,zoals onder meer vastgelegd op een rekentaalkaart. De rekentaalkaart en ook de andere producten uit het dossier zijn goed bruikbaar binnen de pabo en de schoolbegeleiding.

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

ELWIeR en Ecent als één STEM