Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Alert 275 – Meetkunst onderzoek: basisscholen gezocht

In het kader van het door NRO gefinancierd onderzoeksproject: Meetkunde uit de kunst in de klas worden basisscholen gezocht om (gratis) te participeren in 2017. Het gaat dan om een onderzoek naar het effect van een lessenserie waarin meetkunde, creativiteit en beeldende kunst geïntegreerd/afgestemd zijn. Er wordt gekeken naar het effect van een training voor leerkrachten die leren om beeldende kunstlessen te verbinden met reken- wiskunde-lessen en er wordt gekeken of het lukt om leerlingen aan te zetten om buiten hun kader te denken en nieuwe routes te verkennen (in de domeinen van meetkunde en kunstbeschouwing).

In de folder wordt een en ander toegelicht (zie verwijzingen).

Verwijzingen

ELWIeR en Ecent als één STEM