Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Nationale Rekencoördinator Dag 9 maart 2018

Thema: Bouw de stenen van rekenen/wiskunde

Af en toe is het goed dat de kerndoelen basisonderwijs tegen het licht gehouden worden. Momenteel wordt er gewerkt aan nieuwe ‘bouwstenen’ voor: Nederlands, rekenen en wiskunde, Engels, burgerschap, digitale geletterdheid en vakoverstijgende vaardigheden. Deze bouwstenen moeten in het voorjaar van 2018 klaar zijn en dan moet er uitgetest worden.

Reden genoeg om tijdens de Nationale Rekencoördinator Dag 2018 het gezelschapsspel ‘Bouw de stenen van rekenen/wiskunde’ te spelen om op deze wijze input te geven aan deze nieuwe kerndoelen (en er zelf ook nog wat van op te steken). En natuurlijk zijn er ook werkgroepen, en worden ervaringen gedeeld over de eigen lespraktijk en lesideeën.

De inschrijving is nog niet open, maar als je je hart net iets sneller hebt kloppen voor rekenen, is dit de dag om er bij te zijn (de inschrijving gaat in het najaar open)

Voor meer informatie: nrcd.sites.uu.nl.

 

ELWIeR en Ecent als één STEM