Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Nationale Rekencoördinator dag – 8 maart 2019

2019

save the date -> 8 maart 2019
We hopen weer een grote groep enthousiaste leerkrachten bij elkaar te krijgen.

2018

Op 9 maart 2018 werd de vijfde Nationale Rekencoördinator Dag georganiseerd en daar kwamen een kleine 200 mensen op af, leerkrachten basisonderwijs, enkele pabo-docenten rekenen-wiskunde en andere geïnteresseerden.

Van deze ongeveer 200 mensen heeft een kleine 30 mensen de post-hbo-opleiding rekencoordinator gevolgd. De meesten hebben op andere plekken middels nascholing zich bijgeschoold w.b. rekenen en reken-didactiek, en er is een groeiende groep van mensen die een master volgt/afrondt (o.a. de master – special – educational needs).

In de openingslezing van Belinda Terlouw (pabo-docent KPZ) ‘Gevangen in ons rekenboek!’ was veel ruimte voor de mening van het kind over wat belangrijk is bij rekenen. Daarna werd informatie verzameld over wat de koers van rekenen/wiskunde zou moeten zijn binnen curriculum.nu. Dit werd gedaan door een Mentimeter online vraag, zodat de mening van alle aanwezigen meteen verzameld is en doorgegeven kan worden aan het ontwikkelteam van rekenen/wiskunde van curriculum.nu.

2017

Op 10 maart 2017 kwamen rond 180 rekencoördinatoren bij elkaar in Utrecht voor de jaarlijkse Nationale Rekencoördinator Dag.  Marc van Zanten opende de conferentie met een lezing over gecijferdheid. Daarna waren er drie rondes met elk zes werkgroepen, waarin de taken van de rekencoordinator centraal stonden. De conferentie werd gewaardeerd met een ruime 8. Uit de enquete blijkt ook dat er naast deze landelijke dag ook een groeiende behoefte is aan regionale netwerken.

ELWIeR en Ecent als één STEM