Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Conferentie Formatief Toetsen – 21 november 2018

Tijdens deze conferentie leer je hoe jij formatief toetsen kan inzetten in jouw klas of implementeren op jouw school in het voortgezet onderwijs.

Vanuit twee grootschalige onderzoeksprojecten (uitgevoerd door verschillende universiteiten en SLO) worden nieuwe inzichten gepresenteerd en ga je aan de slag met de instrumenten, handvatten en opbrengsten uit de projecten. De conferentie wordt georganiseerd door de Hogeschool Utrecht, SLO, Universiteit Maastricht, Universiteit Twente en de Wageningen Universiteit.

Vanuit de University of California zal Margaret Heritage een gastlezing verzorgen. Margaret staat bekend om haar onderzoek op het gebied van formatief toetsen. In haar lezing Formative Assessment: Making It Happen in the Classroom zal zij aan de hand van concrete voorbeelden en handvatten vertellen hoe je formatief toetsen het meest effectief kan inzetten in je klas en school.

Deze middag is primair bedoeld voor: docenten, lerarenopleiders en schoolleiders uit het voortgezet onderwijs. Ook andere belangstellenden voor dit onderwerp zijn uiteraard van harte uitgenodigd.

Om 10.00 uur begint het programma met een inleiding gevolgd door korte presentaties van de workshops. Aan de hand hiervan kun je een keuze maken voor twee workshops die je wilt bezoeken, er is geen inschrijving vooraf. Meer informatie over de workshops wordt begin november geplaatst op deze pagina. De dag eindigt rond 16.30 uur met een drankje en de gelegenheid om ontwikkelde instrumenten te proberen en na te praten over deze bijeenkomst.

Kosten voor deze dag zijn € 75,- pp. De dag vindt plaats bij het NBC te Nieuwegein.

Schrijf je in via de knop ‘Aanmelden‘.

Voor meer informatie download je deze flyer.

ELWIeR en Ecent als één STEM