Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

W4Kangoeroe

 

Het is een reken- en wiskundewedstrijd voor alle leerlingen vanaf groep 3 t/m vwo 6 (er zijn 5 verschillende versies) en bestaat uit 24 of 30 leuke, originele en creatieve vragen (van eenvoudige tot echte hersenkrakers). Al meer dan 145.000 leerlingen doen mee (op ca. 2300 scholen)!

De leerlingen kunnen zowel individueel meedoen, als in duo’s. Ook mogen ze een lagere (lagere) versie maken dan ze eigenlijk zouden moeten (gezien de klas waarin ze zitten). Iedere deelnemer krijgt de volgende prijzen: het aandenken (speeltje/puzzel), een certificaat op naam en de special.

De besten van Nederland binnen elke categorie krijgen een prijs op naam. Ook krijgt elke school verdeelprijzen, om te verdelen door de coördinator (hangt af van het aantal deelnemers op de school).

De wedstrijd wordt georganiseerd op school, maar het mag ook buiten school om. Wel altijd met minstens 10 deelnemers. Rond begin december worden de posters e.d. naar de scholen gestuurd.

Meer informatie is te vinden op www.w4kangoeroe.nl.

Kangoeroe 2020

Jaarlijks wordt in maart de W4Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd gehouden in ruim 55 landen. De wedstrijd bestaat uit vijfkeuzevragen, die een leerling waarschijnlijk nooit eerder gezien heeft.
En zoals Kangoeroe-ambassadeur Robbert Dijkgraaf aanbeveelt bij Kangoeroe: “Investeren in kennis begint bij de jeugd”!
W4Kangoeroe 2020 op 19 maart a.s. De inschrijving is geopend vanaf 1 december tot en met 23 februari 2020!

Gerelateerde artikelen

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

ELWIeR en Ecent als één STEM