Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Studiemiddag Operatie Nachtwacht

Speciaal voor (bèta) leraren organiseert het Rijksmuseum op woensdag 15 april de studiemiddag Operatie Nachtwacht.

Bent u nieuwsgierig naar de nieuwste onderzoekstechnieken voor schilderijenonderzoek? Wilt u als eerste weten wat de resultaten zijn van het onderzoek naar de Nachtwacht? Tijdens de studiemiddag Operatie Nachtwacht komt u erachter.

In juli 2019 is het Rijksmuseum een grootschalig onderzoek gestart naar de Nachtwacht van Rembrandt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de nieuwste en meest geavanceerde technologie om te bepalen hoe het meesterwerk zo goed mogelijk kan worden behouden voor toekomstige generaties. Uniek aan het onderzoek is dat het voor het oog van het publiek plaatsvindt in een speciaal hiervoor ontworpen glazen ruimte.

Op de studiemiddag hoort u welke onderzoekstechnieken worden toegepast om de conditie van de Nachtwacht en de schildertechniek van Rembrandt beter te begrijpen. U krijgt een exclusieve en unieke inkijk in de nieuwste onderzoeksresultaten en verkregen inzichten. De lezingen hebben een natuurkundige en chemische insteek en belichten aspecten als macroscopisch, microscopisch en moleculair onderzoek. De middag wordt afgesloten met een bezoek aan de Nachtwacht! … << lees meer >>

ELWIeR en Ecent als één STEM