Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Bijscholingsaanbod vmbo ook interessant voor natuurwetenschappen en techniek

Het vmbo is in beweging. Enkele jaren geleden zijn er tien nieuwe beroepsgerichte profielen gevormd. En de gemengde leerweg en de theoretische zullen samengevoegd worden tot wat nu (nog?) de Nieuwe Leerweg heet. In die nieuwe leerweg zullen er “praktijkgerichte programma’s” komen, waarvan Technologie en toepassing (T&T) er naar verwachting één zal zijn.
Binnen T&T werken leerlingen aan levensechte opdrachten van bedrijven en instellingen die om een technologische oplossing vragen.

Zowel voor de nieuwe profielen als voor T&T is er inmiddels een bijscholingsaanbod en met name het laatste kan ook interessant zijn voor leraren en lerarenopleiders techniek en nask, zoals het werken met robotica en het ontwerpen van producten in een circulaire economie.

Op de site www.bijscholingvmbo.nl staat dit bijscholingsaanbod, het is gesubsidieerd waardoor de kosten laag zijn. De bijscholing voor T&T kan gevolgd worden door alle docenten vmbo en vso, die voor de profielen door alle beroepsgerichte docenten vmbo en vso en is niet gebonden aan een bevoegdheid.

ELWIeR en Ecent als één STEM