Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Online Stevin-symposium

 

De werkgroep ‘Geschiedenis’ van de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren organiseert dit najaar op 10 oktober voor de 26e keer haar jaarlijkse symposium, en voor de eerste keer zal dit – vanwege Corona – online plaatsvinden. Omdat we de 400ste sterfdag van Simon Stevin willen herdenken kozen we als titel: ‘In de geest van Stevin’. Vier sprekers belichten elk een aspect van de veelzijdige wetenschapper en zullen dat doen in de vorm van een filmpje:

  •  Fokko-Jan Dijksterhuis over Stevin en de praktische wetenschap
  • Jenneke Krüger over Stevin en het technisch onderwijs
  • Ad Meskens over Stevin en de integraalrekening
  • Nicoline van der Sijs over Stevin en de wetenschapstaal

Wie zich aanmeldt voor dit gratis symposium ontvangt eind september een link naar de vier video’s met het verzoek deze vóór 10 oktober te bekijken en eventuele vragen en opmerkingen digitaal in te dienen.

Op 10 oktober zijn er geen presentaties maar zullen de vier sprekers ingaan op de ingediende vragen in een live panelgesprek. Wie zich heeft aangemeld kan via een Zoom-link dit gesprek bijwonen en na afloop ook nog deelnemen aan een interactieve Stevin-activiteit. Het geheel zal ongeveer 2 uur duren. Het nieuwe normaal daagt ons uit tot experimenteren. We hopen met deze opzet belangstellenden een bijzondere Stevin-ervaring te kunnen bieden.

Klik hier voor aanmelden en meer informatie.

ELWIeR en Ecent heten u welkom op deze nieuwe gezamenlijke website