MINDS-ON – Wetenschap & Technologie onderwijs verdiepen met interactieve digitale diagrammen

Goed W&T onderwijs geven is moeilijk. In veel gevallen blijft het nu bij een les waarin leerlingen aan de hand van een voorgeschreven stappenplan een aantal handelingen uitvoeren, zonder dat ze daarmee een dieper inzicht verkrijgen in het onderzochte verschijnsel. Terwijl het doel van W&T-onderwijs juist is om een koppeling te leggen tussen handelingen (hands-on) en begrip (minds-on).

In dit project onderzoeken de HvA en Hogeschool iPabo met hulp van leerkrachten van verschillende basisscholen hoe interactieve digitale schema’s of diagrammen de leerlingen kunnen helpen bij het maken van die connectie. Voor vragen kun je terecht op de site (mindson.nl), of bij projectcoördinatoren Bert Bredeweg (b.bredeweg@hva.nl) en Anna Hotze (a.hotze@ipabo.nl).