Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Wetenschapsoriëntatie Nederland (WON)

Wetenschapsoriëntatie Nederland

wonakademie.nl

Van de website (2024):

Onderzoekend leren en leren onderzoeken: deze twee begrippen geven de WON-visie op onderwijs weer. De aanpak verschilt per WON-school: sommige scholen bieden speciale lessen wetenschapsoriëntatie, andere scholen verzorgen wetenschapsonderwijs in projectvorm of integreren wetenschap binnen hun reguliere vaklessen. Maar, op alle WON-scholen zijn de uitgangspunten hetzelfde:

Leerlingen zo goed mogelijk voorbereiden op hun toekomst door hen vaardigheden te leren zoals presenteren, goed schrijven en leren onderzoeken. En vooral om hen een actieve, nieuwsgierige en kritische leerhouding mee te geven. Onderzoekend leren en leren onderzoeken spelen hierin een centrale rol.

ELWIeR en Ecent als één STEM