Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Vacature – Rekenspecialist bij het ABC

Gezocht : Onderwijsadviseur rekenen (voor 24-32 uur per week), bij het ABC

Uit de advertentietekst:

Als onderwijsadviseur rekenen bij Het ABC heb je brede kennis van het rekenonderwijs van onderbouw tot bovenbouw PO en VO. Je helpt scholen om scherp te krijgen wat zij nodig hebben op het gebied van rekenonderwijs. Je werk bestaat uit consultatie & advies bij het kiezen van een nieuwe rekenmethode en implementatie daarvan op scholen. Maar ook word je ingezet bij rekenverbetertrajecten, bij coaching van leerkrachten en het geven van trainingen aan schoolteams en leerkrachten op het gebied van rekenonderwijs aan álle leerlingen. Je kijkt naar nodige en gewenste schoolontwikkelingen en weet dit te vertalen in adviezen, producten of opdrachten voor Het ABC. Dit vraagt van je dat je het juiste gesprek kunt voeren met de school en ze jou steeds vaker vragen om hen te begeleiden bij het (her)vinden van hun koers, visie en aanpak op leren en goed rekenonderwijs.

Je werkzaamheden:

  • Je adviseert en begeleidt schoolteams bij het verbeteren van de kwaliteit van rekenonderwijs en zet samen met scholen rekenbeleid op;
  • Je neemt pedagogisch didactische rekenonderzoeken (pdo) af;
  • Je houdt je bezig met acquisitie omdat je vanuit je eigen netwerk nieuwe klanten en opdracht werft voor Het ABC;
  • Je bouwt in teamverband het expertisegebied rekenen uit op basis van vragen uit de praktijk en de visie van Het ABC.
  • Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met klantmanager en onderwijsadviseur Jessica Nelissen, jnelissen@hetabc.nl.

    ELWIeR en Ecent als één STEM