Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Bever wedstrijd

De Beverwedstrijd vindt 8 – 22 november 2023 plaats.

beverwedstrijd.nl

De Beverwedstrijd is bedoeld om spelenderwijs te ontdekken of leerlingen interesse en/of talent hebben voor informatica en computational thinking. Meedoen is gratis en de vragen kunnen zonder leren of voorbereiden gemaakt worden. Leerlingen van groep 3 tot de 6de klas van het VWO maken tijdens de Beverweek een set opgaven die in het teken staan van verschillende onderwerpen binnen de informatica en computational thinking. Zij krijgen 45 minuten de tijd om zo veel mogelijk van de vragen te beantwoorden, het wordt niet verwacht dat ze alle vragen beantwoorden. Om het voor iedereen uitdagend te maken, zijn er zes verschillende leeftijdsgroepen met elk een eigen set opgaven:

  • Groep 3 en 4
  • Groep 5 en 6
  • Groep 7 en 8
  • Klas 1 en 2
  • Klas 3 en 4
  • Klas 5 en 6

Iedere groep krijgt 3 sets van 5 vragen (behalve de jongste twee groepen, voor hen heeft elke set 3 opgaven en 4 opgaven respectievelijk). De 3 sets hebben elk hun eigen moeilijkheidsniveau: makkelijk, gemiddeld en moeilijk.

ELWIeR en Ecent als één STEM