Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Nieuwe examen informatica – vragenlijst voor docenten

Vraag aan docenten informatica

nl.research.net/r/monitor-Informatica-2022

november 2022

Vraag van Nataša Grgurina (RUG) en Jos Tolboom (SLO)

Beste docent informatica,

Deze vragenlijst gaat over hoe je aankijkt tegen het nieuwe examenprogramma informatica, dat 1 augustus 2019 is ingevoerd in havo 4 en vwo 4. We stellen ook vragen over jouw onderwijspraktijk.

Het invullen van de vragenlijst kost 20 à 25 minuten. Onder de deelnemers worden 25 cadeaubonnen van €20,- verloot, aan het einde kun je aangeven of je daaraan mee wilt doen.

Alle resultaten worden vertrouwelijk verwerkt, er worden geen gegevens over individuele scholen of docenten naar buiten gebracht, tenzij met instemming van de betrokkenen.

De vragenlijst is bestemd voor individuele docenten. Als er meerdere docenten informatica op een school werken, graag per docent de vragenlijst invullen. Werk je op meerdere scholen als informaticadocent, dan graag de vragenlijst invullen met jouw onderwijspraktijk op één specifieke school in gedachten.

We hebben getracht de vragenlijst zo kort mogelijk te houden, rekening houdend met de informatie die we nodig hebben. Je kunt het invullen onderbreken en later verder gaan, zolang je dezelfde computer en browser gebruikt.

Wij willen ook graag een aantal docenten interviewen. Aan het einde van de vragenlijst kun je aangeven of je daar interesse in hebt.

Verwijzingen

ELWIeR en Ecent als één STEM