Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Project Lerend Netwerk Rekenen in het mbo

Lerend Netwerk Rekenen

Project in het mbo, gestart in 2023

kennispunt taal en rekenen

In de werkagenda faciliteert OCW de opzet van een platform om gezamenlijk goed rekenonderwijs te ontwikkelen. Het Kennispunt Taal en Rekenen is gevraagd om een Lerend Netwerk Rekenen in te richten en onderwijsteams kunnen zich vanaf nu aanmelden om deel te nemen aan dit project.

Lerend Netwerk

Tot eind 2025 zullen 32 onderwijsteams in vier regio’s rekenonderwijs ontwikkelen op basis van een eigen ontwikkelvraag. De onderwijsteams krijgen begeleiding van experts van bijvoorbeeld de Universiteit Utrecht. In verschillende regiobijeenkomsten zal kennisdeling plaatsvinden en gezamenlijk gewerkt worden aan het ontwikkelen van rekenonderwijs, waarbij gebruik wordt gemaakt van wetenschappelijk onderzoek dat door de NRO beschikbaar wordt gesteld via een themapagina.

Lees meer

ELWIeR en Ecent als één STEM