Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Dice – Development and InterCultural Education

| PO |

Development &Intercultural Education (DICE)

Iers project 2003-2023, gericht op lerarenopleidingen basisonderwijs

In 2023 kwam er een boek uit met bronnen.

Project

Het DICE-project is gericht op het ontwikkelen en uitbreiden van stafcapaciteit en expertise in de vier partnerinstellingen en het verankeren van ontwikkelingseducatie en intercultureel onderwijs als essentiële elementen van de initiële lerarenopleiding op primair niveau in Ierland. Het project werkt aan de capaciteitsopbouw van docenten en leraren in opleiding, zodat leraren die afstuderen een goed begrip hebben van ontwikkelingseducatie en intercultureel onderwijs en gemotiveerd en toegerust zijn met de pedagogische vaardigheden en waarden om deze onderwerpen effectief te onderwijzen. Door dit voortdurende werk worden studentleraren toegerust met de kennis, vaardigheden, ideeën en capaciteiten die nodig zijn om ontwikkelingseducatie en intercultureel onderwijs te integreren in het curriculum van de basisschool.

Abstract

van de website

The DICE Project is a national strategic educational initiative since 2003, implemented by four providers of initial teacher education at primary level, namely: Dublin City University Institute of Education; Marino Institute of Education; Mary Immaculate College and the Froebel Department in Maynooth University.

The DICE project aims to develop and extend staff capacity and expertise in the four partner institutions and embed the development education and intercultural education as essential elements of initial teacher education at primary level in Ireland. The project works to build the capacity of lecturers and student teachers so that teachers graduating will have an understanding of development education and intercultural education and will be motivated and equipped with the pedagogic skills and values to teach these topics effectively. Through this on-going work student teachers are equipped with the knowledge, skills, ideas and capacities necessary to integrate development and intercultural education across the primary school curriculum.

We believe that developing global citizenship is achieved most effectively through engaging diversified perspectives; building evidence through research, sharing ideas, discussion and debate; building an engaging and inspiring community of practice based on trust and collegiality; and guided by the fundamental values of equality, social justice and sustainable development.

Uitvoerenden

Vier aanbieders van initiële lerarenopleidingen op primair niveau in Ierland, namelijk: Dublin City University Institute of Education; Marino Institute of Education; Mary Immaculate College en het Froebel Department in Maynooth University.

Verwijzingen

  • Golden, B. (Ed.). (2023). Global Citizenship Education.Curious teachers, critical classrooms (PDF).
  • Duurzaamheidseducatie

ELWIeR en Ecent als één STEM