Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Alert 100 – De pabo en ‘wetenschap en technologie’

Het Techniekpact zorgt voor enige beweging in de lerarenopleiding. Wellicht dat sommige pabo-opleiders (e.a.) afgelopen ma. aanwezig waren tijdens de Manifestatie Techno? Logisch!.

Het onderwerp Wetenschap en Technologie raakt enigszins het werk van pabo-opleiders wiskunde/rekenen, hoewel het ook bekend is dat het eigen curriculum al erg vol is (o.a. door alle nadruk op rekenen in de toetsing van zowel pabo als basisschool).

In ieder geval: er is een studie Wetenschap en Technologie op de pabo uitgebracht (ResearchNed, in opdracht van OCW, 2014) waarin o.a. ook aandacht voor mogelijkheden om tussen het curriculum Natuur en Techniek en het curriculum Rekenen en Wiskunde verbindingen te leggen.

Zie op www.wiskundeonderwijs.nl enkele conclusies uit dit rapport.

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

ELWIeR en Ecent als één STEM