Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Alert 233 – Lesson study lerarenopleiding wiskunde eerstegraads

Vakdidactici wiskunde van diverse eerstegraadsopleidingen werken vaak solo aan het voorbereiden, geven en evalueren van vakdidactiek colleges.

In het landelijk overleg (vadiwulo) is uitgesproken dat men graag op een concrete manier wil samenwerken als wiskundedidactici en ook meer zicht wil krijgen op de impact van een college. Daartoe is de afgelopen periode een start gemaakt met het gezamenlijk voorbereiden van colleges in Lesson Study teams. Drie groepen elk met ongeveer 4 docenten wiskundedidactiek zijn bezig met het uitvoeren van een Lesson Study.

In het team wordt een vakdidactiekles voorbereid, deze les wordt gegeven, indien mogelijk in bijzijn van het gehele team en ten slotte geëvalueerd. Onderwerpen van de voorbereide vakdidactieklessen zijn: Visie op wiskundeonderwijs, Hoe onderwijs je telproblemen, en Conceptvorming bij wiskunde. Tijdens de ELWIeR/Ecent conferentie (18 mei 2016) werd over dit onderwerp een workshop verzorgd.

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

ELWIeR en Ecent als één STEM