Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Praktijkonderzoek door natuurkundestudenten over hun eigen schoolpraktijk

Leraren kunnen veel leren over hun leerlingen door de eigen schoolpraktijk te onderzoeken. De instrumenten voor gegevensverzameling die daarvoor nodig zijn, moeten ze dan vaak zelf maken. Het gaat om instrumenten als test, interview, vragenlijst, observatie of toets. Door eerst een voorspelling doen, worden de gevonden resultaten des te interessanter. Meestal is het toch anders dan gedacht.

In de Master of Education Natuurkunde aan de Hogeschool Utrecht is een studieonderdeel praktijkonderzoek opgenomen. In dit document vindt u een aantal voorbeelden van onderzoeken die binnen het bestek van die cursus worden uitgevoerd.

Reader

De reader die in de cursus wordt gebruikt (2010-2011), heeft de volgende inhoud:

  • Cursusbeschrijving
  • Lessenplan
  • Stappenplan praktijkonderzoek
  • Inhoudsopgaven verslagen
  • Beoordelingscriteria

Verwijzingen

 

ELWIeR en Ecent als één STEM