Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Techniek-Actief.nl

Sinds 2014 wordt belangeloos door een aantal mensen maandelijks een site bijgehouden; Techniek-Actief.nl. Zij willen docenten Techniek en Mens en Natuur voorzien van extra informatie en een stimulans zijn voor het geven van lessen in en omtrent onze technische wereld. Op de site er ook aandacht voor musea, practica en onderzoek en ontwerpen. Alhoewel deze twee laatste in ontwikkeling zijn worden er al een aantal voorzetten gedaan.

De informatie komt uit een achttal bladen, te weten; de Ingenieur, Kijk, Know How, Novx, New Scients, Terugkoppeling, Quest en de Zo Zit Dat. In deze bladen wordt maandelijks gezocht naar interessante artikelen en deze worden gekoppeld aan de Kennisbasis Techniek. De inhouden zijn vindbaar, per woord, per maand, per blad en per thema.

De site is vooral handig om “up to date” te blijven, en om informatie/ideeën voor lessen en lesmateriaal te vinden. Voor verdere uitleg zie de site “Techniek-Actief.nl > wie wat waar”. Inmiddels zijn er bijna 3000 artikelen geplaatst. Probeer de site maar eens.

 

ELWIeR en Ecent als één STEM