Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Misconcepties, elektriciteit, energie en basisvorming

De kerndoelen van elektriciteit wijken af van traditionele doelen voor elektriciteitsonderwijs. Tot dusver werden begrippen/onderwerpen als lading, stroomsterkte, spanning, en weerstand benadrukt en werden zowel serie- als papalelschakelingen behandeld.

Het kernbegrip in de basisvorming is electrische energie en de belangrijkste begrippen zijn energie, vermogen, stroomsterkte en spanning. Elektrische schakelingen worden gezien als energietransporteurs en energie-omzetters. De nadruk op energie past bij de “consumenten”-orientatie van de basisvorming. Het ladingsbegrip en serieschakelingen komen niet meer voor in de kerndoelen, de docent kan zelf kiezen of deze onderwerpen wel of niet aan bod komen.

Lees hieronder het volledige NVOX artikel.

Het hele artikel

ELWIeR en Ecent als één STEM