Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Internationale Wiskunde Olympiade -> 7-14 juli 2018

De International Mathematical Olympiad (IMO) is de meest prestigieuze wiskundewedstrijd voor scholieren en bestaat al sinds 1959. Aan dit jaarlijks terugkerende evenement nemen zo’n honderd landen deel, die allemaal vertegenwoordigd worden door de beste zes scholieren uit dat land. Elk jaar heeft een ander land ter wereld de eer om de IMO te organiseren. In 2011 werd de IMO voor het eerst in Nederland georganiseerd. Het evenement duurt acht dagen. De spectaculaire openingsceremonie vormt het officiële begin. Vervolgens krijgen de deelnemers tijdens elk van de twee wedstrijddagen drie problemen voorgelegd, die ze in vierenhalf uur moeten oplossen. Dit zijn pittige vraagstukken waar menig professioneel wiskundige een flinke kluif aan heeft. Na de wedstrijddagen nemen de scholieren deel aan diverse activiteiten en excursies. De sluitingsceremonie, met als hoogtepunt de medaille-uitreiking, vormt het slotstuk van de IMO.

ELWIeR en Ecent als één STEM