Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

’t Hooft conferentie ‘From weak force to black hole thermodynamics and beyond’

t Hooft conferentieVan donderdag 11 t/m zaterdag 13 juli zal er een conferentie plaatsvinden ter ere van Nobelprijswinnaar Gerard ’t Hooft. Er zal door grote namen van over de hele wereld worden gesproken en gedebatteerd over de ontdekkingen van Gerard ’t Hooft en recente ontwikkelingen op dat gebied (denk aan het Higgs deeltje en zwaartekrachtsgolven). Daarnaast zullen gerenommeerde historici en filosofen de ontdekkingen en ontwikkelingen in een bredere context plaatsen. Op speciaal verzoek van Gerard ’t Hooft hebben we ook filosofen en natuurkundigen uitgenodigd van wie de ideeën anders zijn dan die van Gerard zelf… we verwachten heel wat discussie!
Sprekers zijn onder andere Juan Maldacena, Peter Galison, Carlo Rovelli en Andrew Strominger.

Bekijk de website voor een volledige sprekerslijst, meer informatie en het aanmeldformulier.

 

ELWIeR en Ecent als één STEM