Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Panama conferentie 9 en 10 januari 2020

De 38e Panama-conferentie over reken-wiskundeonderwijs vindt plaats op donderdag 9 en vrijdag 10 januari 2020.

Thema ‘Rekenen-wiskunde van … tot …’
Rekenen-wiskunde is in vele situaties, op vele manieren toepasbaar; dit maakt het zo belangrijk en tegelijkertijd ook complex om te leren. Het belang en de complexiteit van rekenen-wiskunde staan centraal op deze conferentie. Onderwerpen gaan van a tot z, van jong tot oud, van theorie tot praktijk, van 0 tot ∞, van peuterspeelzaal tot universiteit, van abstract tot zinnig, van procedures tot inzicht, van nu tot de toekomst. Hoe je rekenen-wiskunde beziet heeft consequenties voor keuzes over de invulling van je onderwijs. Op de conferentie is aandacht voor wetenschappelijk onderzoek en actuele informatie specifiek over het leren en onderwijzen van rekenen-wiskunde.

Op de Panama-conferentie ontmoet je collega’s uit alle beroepen die zich bezighouden met leren en onderwijzen van rekenen-wiskunde in het (speciaal) po, vo, mbo, de pabo, en in de nascholing en begeleiding. De uitwisseling vanuit verschillende beroepsperspectieven zorgt voor verrijking en verdieping.

Lees meer en inschrijven

Gerelateerde artikelen

ELWIeR en Ecent als één STEM