Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Woudschoten Chemie Conferentie 2020

De Woudschoten Chemie Conferentie is de conferentie voor docenten in het scheikundeonderwijs voor havo- en vwo-leerlingen in Nederland. Elk jaar nemen ruim 350 scheikundedocenten uit heel het land deel aan de conferentie. Het toont aan dat deze conferentie inmiddels een onmisbare ontmoetingsplek is geworden voor de familie van chemiedocenten. Het scheikundeonderwijs is en blijft in beweging, als het gaat om de vakinhoud, maar ook als het gaat om onderwijsvormen en thematieken.

In dit jaar 2020 zal de conferentie (noodgedwongen) online plaatsvinden op vrijdag 6 november 2020. Het werkthema van deze editie luidt “online chemieonderwijs’, een thema waarmee docenten in de afgelopen maanden zijn geconfronteerd. In de conferentie worden een aantal ‘good practices’ van online chemieonderwijs geëtaleerd. Daarnaast gaan we samen in gesprek over de kansen en mogelijkheden die diverse online tools bieden en de consequenties daarvan voor didactiek. De online conferentie begint met de dio-conferentie op vrijdagochtend. De dio-conferentie is speciaal ingericht voor docenten-in-opleiding. Daarna volgt de hoofdconferentie met een hoofdlezing door een expert uit de chemie met aansluitend een interessant palet aan lezingen, werkgroepen en thematische ‘breakout rooms’. Daarin is ruimschoots gelegenheid om in te zoomen op het thema.

De voorbereidingscommissie streeft ernaar het programma van de online conferentie gereed te hebben op 1 oktober 2020. Het programma zal worden gepubliceerd op de website. De inschrijving wordt kort na 1 oktober 2020 geopend.

ELWIeR en Ecent als één STEM