Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Vierkant voor Wiskunde

Stichting Vierkant voor Wiskunde organiseert elke zomer kampen met een wiskundig karakter voor jongeren van groep 6 tot en met klas 6. Vierkant voor Wiskunde geeft ook boeken uit voor jongeren die op zoek zijn naar extra uitdaging.

vierkantvoorwiskunde.nl

30 jaar Vierkant

Op 7 oktober 2023 viert Vierkant voor Wiskunde 30 jaar wiskundezomerkampen!

Onze jubileumviering vindt plaats op zaterdag 7 oktober 2023 tussen 12:00 en 17:00 uur in het Amsterdam Science Park Congress Centre, Science Park 125, 1098 XG Amsterdam. Er wordt gestart met een inloop lunch, om 13:00 uur begint het feestelijke programma en er wordt afgesloten met een borrel. Deelname is uiteraard gratis.

Aanmelden

Vierkant komt met werkboek over epidemiologie

A. Jaspers. (2020). Explainer epidemiologie

PWN Alert(1).

Wel of geen lockdown? Zo’n beslissing wordt grotendeels bepaald door wat een wiskundig model voorspelt over hoe een epidemie zich zal ontwikkelen. Dit laat maar weer eens zien hoe wiskunde van eminent belang is voor de samenleving. In ‘Onderzoek naar een virusuitbraak’ kunnen bovenbouw scholieren hier zelf mee aan de slag.

Vierkant voor Wiskunde wordt mede ondersteund door Platform Wiskunde Nederland

vierkantvoorwiskunde.nl

ELWIeR en Ecent als één STEM