Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

SLO zoekt een vakexpert bètavakken vmbo (24 – 40 uur)

Vakexpert bètavakken vmbo (24 – 40 uur)

Wat ga je doen?
Je krijgt de kans om als vakexpert samen met 136 vmboscholen, leraren, externe vmbo-experts en SLO-collega’s het praktijkgerichte programma voor vmbo-leerlingen met een gemengd of theoretisch profiel te ontwikkelen. Jullie proberen het programma uit in een praktijkpilot en stellen het bij. Lees over de ontwikkeling waaraan jij een bijdrage gaat leveren. Als vakexpert word je ook gevraagd om input te leveren voor de curriculumvernieuwing van het secundair onderwijs als geheel. Je maakt deel uit van het vmbo-team van SLO.

We zoeken een collega die een bevoegdheid en ervaring heeft op het gebied van de bètavakken (biologie, natuurkunde, scheikunde) met een onderwijskundige verdieping.

Wat zijn jouw kwaliteiten?
Je bent een stevige en onafhankelijke vakexpert bètavakken voor het vmbo, maar ook een teamspeler. Je weet wat je belangrijk vindt in het vmbo, kunt dat beargumenteren en beschikt over analytisch vermogen. Je snapt wat jouw vakgebied en de onderwijssector inhouden en je kunt dit ook aan anderen overbrengen, in woord en op schrift. Je bent in staat om op een natuurlijke manier met uiteenlopende mensen op verschillende niveaus in het onderwijs samen te werken.

Naast deze persoonlijke eigenschappen en competenties vinden we op je cv in ieder geval het volgende terug:

  • Je hebt een academisch werk- en denkniveau;
  • Je hebt brede kennis en expertise op vmbo-gebied en de doelgroepen die binnen het vmbo- beroepsgerichte onderwijs worden bediend;
  • Je hebt zicht op de ontwikkelingen rondom (een van de) bètavakken;
  • Je spreekt de taal van de school en hebt werkervaring in het vmbo als leraar, lerarenopleider of anderszins;
  • Je hebt een relevant netwerk van experts op jouw vak-/leergebied;
  • Je hebt een helicopterview op onderwijs, die onder meer blijkt uit jouw visie op onderwijsbehoeften binnen het vmbo;
  • Je kunt goed schrijven en presenteren en bent in staat om systematisch en conceptueel te denken en te werken… << lees verder >>

ELWIeR en Ecent als één STEM